Eten

Bar Emma

Ons eten

 

 

De basis van onze keuken zijn verse seizoensgroenten. Zij vormen ongeveer 80% van onze kaart en worden gebruikte in alle mogelijke vormen; gegrild, rauw, gestoomd, gepekeld, ingemaakt,....

 

We gebruiken, naast de alomgekende soorten, ook graag oude, vergeten variƫteiten.

 

Maar naast de grote portie groenten, serveren we natuurlijk met evenveel liefde een lekker stukje vlees of vis. Ook hier durven ze van het vertrouwde pad afwijken en doen ze graag ons eigen ding. Pekelen, roken, traag garen, grillen,... we doen het allemaal.

Ook de mindergekende stukken vlees of de onbekendere vissoorten verwerken we graag.

 

Omdat we niet houden van voedselverspilling en graag zelf ons steentje willen bijdragen tot een kleinere afvalberg, proberen we heel creatief om te gaan met overschotten. Groentenafval verwerken tot onze eigen kruiden, fond trekken van visgraten, zelf groentenazijn maken, zijn hier enkele voorbeelden van.

 

Op onze manier van koken is niet meteen een naam te plakken. Maar dat vinden we ook niet nodig. We doen gewoon iedere dag opnieuw wat we graag doen en hopen dat jullie ervan kunnen genieten!

Onze menu

 

 

De hele dag lang eet je in Bar Emma eens 'iets anders'.

De heerlijkste groenten in al hun mogelijke vormen staan centraal op ons menu.

 

's Morgens kan je kiezen uit een aantal bijzondere ontbijtgerechten. Wij beperken ons hierbij niet tot de traditionele Vlaamse keuken, maar kiezen voor een wisselend aanbod wereldse ontbijtgerechten.

 

Lunchen doe je bij ons met de meest kleurrijke salades, verse soep, een stukje huisgebakken quiche, een nostalgische dikke boterham of een moderne wrap. Dit alles met een originele Emmatwist.

 

Verder staat er ook altijd een heerlijk stukje gebak klaar.

 

's Avonds gooien we het over een heel andere boeg en steken ze onze Afrikaanse braai aan. Iedere woensdag- en vrijdagavond heb je de keuze uit verschillende voorgerechten. Deze kan je lekker voor jezelf houden of delen met je tafelgenoten. Nadien heb je de keuze uit minstens 1 vegetarisch,1 vis- en 1 vleesgerecht. Er is ook telkens een uitgebreid saladebuffet voorzien. Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijk dessert.

Waar woont Emma?

 

Veemarkt 8

2800 Mechelen

Wanneer kookt Emma?

 

Ma: 10u - 15u

Di: 10u - 15u

Wo: 10u - 15 en 18u - 22u

Do: 10u tot 15u

Vr: 10u - 15u en 18u - 22u

Za-zo: gesloten

Eerste zondag van de maand en op feestdagen: brunch

Hoe bereik je Emma?

 

Tel: 0496/65.21.23

Mail: Emma@bar-emma.be