Eten

Bar Emma

Ons eten

 

 

De basis van onze keuken zijn verse seizoensgroenten. Zij vormen ongeveer 80% van onze kaart en worden gebruikte in alle mogelijke vormen; gegrild, rauw, gestoomd, gepekeld, ingemaakt,....

 

We gebruiken, naast de alomgekende soorten, ook graag oude, vergeten variƫteiten.

 

Maar naast de grote portie groenten, serveren we natuurlijk met evenveel liefde een lekker stukje vlees of vis. Ook hier durven ze van het vertrouwde pad afwijken en doen ze graag ons eigen ding. Pekelen, roken, traag garen, grillen,... we doen het allemaal.

Ook de mindergekende stukken vlees of de onbekendere vissoorten verwerken we graag.

 

Omdat we niet houden van voedselverspilling en graag zelf ons steentje willen bijdragen tot een kleinere afvalberg, proberen we heel creatief om te gaan met overschotten. Groentenafval verwerken tot onze eigen kruiden, fond trekken van visgraten, zelf groentenazijn maken, zijn hier enkele voorbeelden van.

 

Op onze manier van koken is niet meteen een naam te plakken. Maar dat vinden we ook niet nodig. We doen gewoon iedere dag opnieuw wat we graag doen en hopen dat jullie ervan kunnen genieten!

Onze menu

 

 

De hele dag lang eet je in Bar Emma eens 'iets anders'.

's Morgens kan je bij ons terecht voor een heerlijk ontbijt; huisgebrande granola, havermout, wentelteefjes, eitjes, boerenboterhammen, brood met groententapenade,... Er is keuze te over. Je kan kiezen voor een Emma-ontbijt met alles erop en eraan of helemaal zelf je ontbijt samenstellen.

 

Lunchen doe je bij ons met de meest kleurrijke salades, verse soep, een stukje huisgebakken quiche, een nostalgische dikke boterham of een moderne wrap. Dit alles met een originele Emmatwist.

 

In de namiddag staat er steeds lekker gebak voor je klaar of kan je versgebakken pannenkoeken bestellen. Heb je liever iets hartigs? Kies dan uit onze verschillende tapasplankjes.

 

's Avonds gooien we het over een heel andere boeg en steken ze onze Afrikaanse braai aan. Iedere avond heb je de keuze uit verschillende voorgerechten. Deze kan je lekker voor jezelf houden of delen met je tafelgenoten. Nadien heb je de keuze uit minstens 1 vegetarisch,1 vis- en 1 vleesgerecht. Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijk dessert.